Om vår turridning

Att rida Islandshästar på Boda Gård

häggström2

Hos oss får du möjlighet att rida i liten grupp – vi tar ut max 4 ryttare och alltid tillsammans med en guide som känner hästarna väl. Det gör att du får en förstklassig hjälp med att få en bra ridupplevelse. Om ni är fler ryttare som vill rida tillsammans går det att ordna tillsammans med min samarbetspartner.

Vi erbjuder turridning från 1,5 timme till flera dagar för Dig med god ridvana. För Dig som inte ridit förr och för större grupper som företag, möhippor och födelsedagsfirare finns Picknickturen. Vi tillämpar en maxvikt på 80 kg.

Vår och höst kan Du också gå kurs hos oss och får då en inblick i horsemanship, islandshästens gångarter och terrängridning på våra glada, trygga och trevliga islänningar

I alla lägen tillämpar vi en hästhantering som syftar till att ge en trygg, avslappnad häst och en säker ridupplevelse. När Du kommer och rider hos oss får Du alltid information om vår syn på hästhantering och hur hästarna rids. Vi börjar alltid turen med att göra iordning hästarna tillsammans. På så vis får du och din häst möjlighet att lära känna varandra och få kontakt med varandra. Efter ridturen tar vi gemensamt hand om våra härliga hästar som tack för vår gemensamma upplevelse. För att läsa mer om hur hästarna har det på gården, se Gården.

Det finns hjälmar och ett mindre sortiment av säkerhetsvästar att låna på gården för att din ridtur ska bli så säker som möjligt.

Välkommen att boka din ridtur på info@bodafarm.se