Långturer 2 och 3 dagars

Här är turerna för Dig som är van ryttare, tycker om att rida i växlande tempo och terräng, vill njuta av god mat och dryck och tillbringa många härliga timmar i sadeln.
Här finner Du det avslappnade lugnet när vi skrittar genom skogarna, upplever glädjen i att rida en bra, arbetsvillig häst på en välorganiserad tur.

Du njuter av att flyta fram på töltsträckorna och gläds med hästen åt en hejdlös, härlig galopp i skogen.
Här är turerna där Du ibland kan få rida först och där vi gärna rider i bredd där terrängen tillåter.
Vi rider genom värmländsk vildmark med mycket varierande terräng. Små, slingrande,stigar, skogsvägar och gamla körvägar, vyerna växlar hela tiden. Vi klättrar och rider över bäckar. Med jämna mellanrum stannar vi för att låta hästarna pusta och äta lite, fikar då vi blir sugna och gör sedan ett ordentligt stopp för lunch.

Många timmar senare, precis lagom trötta efter de sista tölt- och galoppsträckorna, kommer vi tillbaka till gården. Efter att vi har tagit hand om hästarna, så väntar kalla drycker i kylen, dopp i sjön om man så vill och en härlig middag. Efter en härlig riddag känns det skönt att krypa till kojs i det boende du har valt. Kanske du ligger i kåtan och ser solen gå ner över sjön eller så ligger du i vårt bekväma 4-bäddsrum. Nästa morgon vankas det frukost. För den som vill så finns det tid för en morgonprommenad eller ett morgondopp i sjön. Därefter vankas en härlig riddag.

På våra långturer får du rida en och samma häst hela tiden. Om ni inte trivs ihop får du naturligtvis byta. Men det är en så härlig känsla att verkligen lära känna "sin" häst och förfina kommunikationen. Det är risk för en ny förälskelse. Det är tur att det finns plats för många hästar i hjärtat

Turalternativ
2-dagarstur:

Ni anländer vid 09:30-tiden. Efter att ha fått möjlighet att packa in grejor och byta om samlas vi till en fika. Vi går igenom ridningen och våra hästar. Du får också berätta om din riderfarenhet och vilka hästar som du gillar att rida. Allt för att vi ska få möjlighet att välja den mest lämpliga hästen till dig. Därefter packar vi dagens mat i packväskor gör i ordning hästarna och rider iväg. Lunch och fika äts under ridturen och vi tar pauser på natursköna platser med jämna mellanrum så att både hästar och ryttare får återhämta sig. Åter tillbaka på gården runt fyra-fem beroende på vilket tempo vi rider. Efter att vi har gjort i ordning hästarna finns det tid för en dusch eller ett bad innan middagen. Nästa dag samlas vi för att göra iordning hästarna vid tiotiden. Även denna dag har vi lunch och fika med oss på turen. Vi beräknas vara tillbaka på gården runt fyra-fem. Efter att har tagit hand om hästarna väntar ostkaka med sylt och grädde innan det är dags att åka hem.
Pris:
2-dagarstur – 3000 kr/person
Inkluderar ridning, boende i 4-bäddsrum eller kåta, mat och dryck
Ta med egna lakan och handduk. Sovsäck och liggunderlag/luftmadrass för boende i kåtan
För företag tillkommer moms
Det finns möjlighet att boka boende för natten innan turen för 250 kr inklusive frukost.

3-dagarstur:

För den som vill ha ytterliggare en dags ridning finns det möjlighet att förlänga 2-dagarsturen med ytterliggare en dag. Kontakta oss om med dina önskemål så offererar vi ett pris.

Bokning: Ni når oss lättast på e-mail info@bodafarm.se